We gingen onze vakantie eens anders aanpakken. Niet meer minimaliseren om onze hele campinguitrusting en hond in een compacte auto met dakkoffer te proppen. Met zijn tweeën was dat al een hele uitdaging, maar met onze Texelse vrienden erbij leek ons dat geen goed plan. Als onervaren kampeerders zouden ze al genoeg “krampeer” gevoel beleven, dus tijdens de reis was ruimte geboden. De keuze viel op een verlengde VW T6, jawel een nieuwe huur bus!  Wat een luxe  om ongegeneerd die enorme laadruimte vol te pleuren: ”Ja en die koffers kunnen ook nog wel mee!”
De bestemming was reeds gekozen, daar hoefden we geen stress over te hebben. Samen hadden we een camping uitgezocht in de nabijheid van het plaatje Anduze, in de Franse Cévennes. En de route was eenvoudig in te plannen in mijn TomTom. Een kind kon de was doen.
Na zo’n 1000 km leek het eind in zicht. Op de borden langs de snelweg doemde de naam Anduze al op, dus het kon niet lang meer duren. Vreemd genoeg negeerde “Tom” de afslag Anduze, maar je moet toch vertrouwen op de techniek hé!
Toen we over een schitterende maar smalle kronkelroute steeds hoger in de bergen kwamen, kregen we het allemaal wel een beetje benauwd, niet alleen vanwege de steile afgronden en de haarspeldbochten, maar ook vanwege het onbestemde gevoel dat die camping aan de rivier toch onmogelijk zo hoog en afgelegen kon liggen! Het eindpunt bleek letterlijk een doodlopende weg boven in de bergen en geen spoor van een camping!  Daar kwam ik erachter dat niet de techniek debet was aan onze dwaaltocht, maar dat ik de naam van de eindbestemming niet compleet had ingevoerd in het navigatiesysteem. 
Op de terugweg keken de petanque spelers in het afgelegen gehucht geërgerd naar die stomme Hollanders die hun spel en zondagsrust voor de tweede keer verstoorden, maar wij waren blij dat we weer een herkenningspunt zagen.
Uiteindelijk arriveerden wij bij onze camping. Het enige opstakel was nog een enge betonnen brug zonder leuningen(zie foto), maar toen we daar overheen waren kon onze vakantie beginnen op de paradijselijk mooie camping Cévennes-Provence!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment